Certificate energetice

Ce este un Certificat de performanţă energetică a clădirii sau Certificatul energetic?

Document elaborat conform metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, prin care este indicată performanţa energetică a unei clădiri sau a unei unităţi de clădire şi care cuprinde date cu privire la consumurile de energie în clădiri şi care, după caz, poate fi însoţit de recomandări de reducere a acestora.

Certificatul Energetic atesta cât de eficientă este sau nu o cladire in consumul resurselor: combustibil, energie electrica, energie termica – pentru a oferi condițiile optime de funcționare.

Certificatul energetic este valabil 10 ani de la data eliberării, cu excepţia situaţiei în care, pentru clădirea sau unitatea de clădire la care există certificat în valabilitate, se efectuează lucrări de renovare majoră, care modifică consumurile energetice ale acesteia.

De ce am nevoie de un Certificat Energetic? Ce spune legea?

Legea 159/2013, care modifică si completează Legea 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, prevede ca pentru clădirile sau unitățile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziția cumpărătorului sau chiriașului certificatul energetic al clădirii/apartamentului respectiv.

Vezi anunt stiri


Avantajele certificatului energetic

 • Pentru vânzător - în cazul in care clădirea se incadrează într-o clasă superioară (spre exemplu: A sau B), vânzătorul este îndreptăţit să crească preţul de vânzare al clădirii, datorită performanţei sale energetice.
 • Pentru cumpărător - acesta are posibilitatea de a cumpăra în mod conştient, în funcţie de performanţa energetică bună sau slabă a clădirii. Astfel, spre exemplu, dacă două apartamente din acelaşi cartier, sensibil identice ca preţ şi suprafaţă, intră în categorii energetice diferite (B, respectiv D), cumpărătorul va alege, la acelaşi preţ, apartamentul mai bine clasat din punct de vedere energetic, deoarece preţul întreţinerii lui va fi mult mai mic.

SC Cosy Solutions SRL ofera clientilor săi servicii de:
- certificare energetică, eliberare certificate energetice
- evaluarea consumului de energie si a gradului de confort interior,
- evaluarea pierderilor de căldura
- solutii in vederea imbunatatirii performantei energetice a cladirii si a instalatiilor sale.

Ce documente sunt necesare pentru un certificat de performanță energetică?

Pentru realizarea unui certificat de performanță energetică a unei case sau apartament sunt necesare următoarele documente din cadastru:

 1. Schița apartamentului sau a casei cu cotele aferente fiecărei încăperi și in care sunt evidențiate ușile și ferestrele. Acest act poate fi cel care însoțeste actul de vânzare-cumpărare, releveul sau cadastrul apartamentului. 
  NU ai un astfel de document? Noi vă vom elibera releveul cu persoanal autorizat.
 2. Plan de incadrare in zona
 3. Anul construirii locuinței
 4. O lista a îmbunatățirilor efectuate (reabilitare termică, geamuri termoizolante, calorifere, centrală termică etc.)

La vizionarea apartamentului vom colecta urmatoarele informatii:

 • tipurile de materiale folosite la constructia imobilului din care face parte apartamentul,
 • date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, climatizare, ventilatie
 • consumurile lunare pe ultimul an pentru energie electrica, gaz, apa rece si calda
 • pozitionarea si gradul de expunere a cladirii la temperaturile exterioare

Pentru oferta de preț contactati-ne la : Tel: 0735/877697 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.